Photorallye


28.5.2006, Valkeakoski

Ensimmäinen Mama's Cafe Photorallye ajettiin vuonna 2006 Valkeakoskella hieman pilvisessä säässä sunnuntaina 28.5. Koiton aukion torialue oli suljettu muulta liikenteeltä ja varattu kisojen lähtö- ja maalialueeksi. Myös kisan lopussa ajettu tarkkuuskoe tapahtui aukiolla. Yleisöäkin oli kokoontunut paikalle ihan mukavasti, vaikka autoja liikenteeseen saatiin tänä vuonna vasta reilut 10 kappaletta. Kisoista tiedottaminen ei onnistunut toivotulla tavalla eikä saavuttanut asian harrastajia Pirkanmaalla ja toisaalta monelle jäi varmasti epäselväksi millaisesta tapahtumasta oikeastaan on kysymys. Yleensähän vanhojen autojen kokoontumisajot ovat nimenomaan tapahtumia, jossa vain ajetaan samaan paikkaan ihailemaan toistemme autoja ilman mitään sen kummempaa ohjelmaa.
Mama's cafe Photorallye'ssa sen sijaan oli tekemisen meininkiä ja mielekästä puuhaa sekä hivenen jännitystä ilman että tarvitsisi pelätä varsinaisten rallien mukanaan tuomia riskejä vanhoille autoille. Kisassa tarvittiin enemmänkin nokkeluutta kuin kovaa ajoa. Kilpailussa tarvittiin koko autokunnan apua ja siksi useammassa autossa oli mukana koko perhe tai joukko ystäviä. Kisojen jälkeen kaikki osallistujat hehkuttivat kuinka hauskasta tapahtumasta oli kyse.

Tapahtuma alkoi, klo 10.00 Mama's Cafessa osallistujakokouksella, jossa käytiin läpi kilpailun kulkua ja viimehetken muutoksia. Tilaisuuden yhteydessä oli osallistumismaksuun kuuluva kahvi- ja voileipätarjoilu.
Jokaiseen autoon jaettiin kilpailunumerot muovitarroina. Kilpailunumero oli samalla myös auton lähtönumero. Tarrat kiinnitettiin autojen etuoviin molemmille puolille. Samalla jaettiin myös ajo-ohjeet sekä kuvamateriaali tehtäviä varten.

Itse kilpailu alkoi klo 11.00, jolloin ensimmäinen auto starttasi matkaan. Autot lähetettiin matkaan kahden minuutin välein. Kilpailureitti annettiin nuottien muodossa, joten oma vaikeutensa oli jo pysyä oikealla tiellä.
Kilpailun tarkoituksena oli löytää annettujen valokuvien esittämät kohteet ja löytää ko. kohteesta vastaus esitettyihin kysymyksiin. Kysymyksiä oli kaiken kaikkiaan 28 kappaletta.

Kilpailureitin, kulkien 98 km aito Hämäläisessä kumpuilevassa maisemassa hyväpintaisella asvalttitiellä, läpiajaminen kesti noin 3 tuntia, jolloin ensimmäinen auto saapui maaliin noin klo 13.30.
Maalin tulon jälkeen suoritettiin vielä tarkkuusajo, jossa ajettiin ennalta määrätty rata annetussa ajassa, jokaisesta 0,1 s. poikkeamasta sakotettiin virhepisteellä.
Kilpailu ajettiin yleisillä teillä muun liikenteen joukossa, joten kaikki liikennesäännöt sitoivat myös kilpailijoita. Lisäksi lähtö- ja maalialue oli kävelykadulla, joten jalankulkijat tuli huomioida.

Kilpailumaksuun kuulunut lounas tarjoiltiin kilpailun päätyttyä.

Palkinnot
Palkintoja jaettiin kolmelle parhaalle "pisteenmetsästäjälle" ja lisäksi autokunnalle, joka pukeutumisessaan ja muussa varustuksessaan oli ottanut parhaiten huomioon ajoneuvonsa aikakauden.
I Palkinto; Risto Kuparinen, Loponen Olavi, Kuparinen Mari ja Kamilla, Toyota Corolla vm. 73
II palkinto; Järvinen Pekka, Mäkelä Lea, Porsche 911 S, vm. 70
III palkinto; Luomala Juha, Luomala Annette, Iiro ja Roope, Porsche 911 C 4 Cabriolet, vm. 01
"Paras asu" - palkinto; Olavi ja Eeva Loponen, Pertti Kuparinen, auto Toyota Corolla vm. 73

Ystävällisin autoiluterveisin

Juha Kivimäki
0400 403 242
juha.kivimaki@keskustekniikka.fi
Tervetuloa Mama's Cafe Photorallye II, 27.5.2007