Mama’s Classics

Mama’s Classics syntyi luomaan koko perheen yhteistä autoharrastusta. MC ei ole ralli, eikä nopeuskilpailu, vaan tapahtuma, jossa koko perhe pääsee osallistumaan autoilun riemuun monimuotoisissa tehtävissä.

Ensimmäinen Mama’s Classics järjestettiin toukokuussa 2006 Valkeakoskella. Kilpailun keskuksena toimi Mama’s Cafe -ravintola, josta myös tapahtuman nimi juontaa juurensa. Ensimmäisen kilpailun kymmenestä osallistujasta on sittemmin laajennuttu jopa kuuteenkymmeneen autokuntaan.

Mama’s Classiciin on helppo osallistua. Tapahtuma alkaa ajajakokouksella, jossa kerromme mitä ja miten päivän aikana tapahtuu. Kilpailureittejä ei koskaan paljasteta etukäteen, mutta reitin varrella olevat tehtävät käydään läpi. Reitti ajetaan läpi kuvallisen ohjeen, Roadbookin, perusteella. Reittien pituuden vaihtelevat vuosittain 80-130km välillä, ja ne ajetaan pääsääntöisesti kestopäällystetyillä teillä.

Reitin varrella kilpailijat keräävät pisteitä tunnistamalla valokuvatut kohteet maisemasta, ja toisaalta maksavat pisteillä mahdollisesta epätarkkuudesta ajotarkkuustehtävissä. Näissä tarkkuustehtävissä kuljettajan taidot korostuvat, sillä aikatarkkuutta ajetaan sekunnin sadasosista ja ajotarkkuutta mitataan pysäytystehtävissä senttimetrimitalla.

Nopeuskilpailu Mama’s Classics ei kuitenkaan ole. Koko tapahtuma ajetaan muun liikenteen seassa, yleisiä liikennesääntöjä noudattaen. Ainoana poikkeuksena olemme useana vuonna ajaneet klassisen Pyynikin Ajojen reitin Tampereen Pyynikillä. Tästä saamme kiittää Tampereen Kaupunkia, joka on myöntänyt meille poikkeusluvan ajaa moottoriliikenteeltä muutoin suljetulla alueella.

Mama’s Classics on nimensä mukaisesti klassikkoautotapahtuma. Toivotamme tervetulleeksi kaikki museoautot, mutta mille tahansa autolle, jolla on merkkinsä, mallinsa tai yksilöhistoriansa puolesta jotain mielenkiintoisa ja merkillepantavaa on MC juuri oikea tapahtuma. Pyrimme tapahtuman aikana kertomaan autosta muutaman asian niin kanssakilpailijoille, kuin katsojillekin.

Mama’s Classics on tiimityötä. Kilpailun voittamiseen vaaditaan tarkkuutta niin etu-, kuin takapenkiltäkin. Tehtävien luonne takaa sen, että myös perheen pienimmät voivat osallistua pisteiden keruuseen, ja itseasiassa monesti ovatkin niitä tehokkaimpia.