Tapahtuma

Mama’s Classics -tapahtuma järjestetään 15. kerran 2022, keskipisteenään Vaihmalan Hovi Lempäälässä.

Kaksipäiväinen tapahtuma alkaa perinteisesti autokuntien ilmoittautumisella ja kokoontumisella Vaihmalan Hoviin aamiaiselle ja ajajakokoukseen. Monet saapuvat paikalle jo edellisenä iltana. Ajajakokouksessa kuljettajille annetaan kaikki tarpeellinen ohjeistus, jotta ajaminen olisi mahdollisimman sujuvaa ja nautinnollista. Aamiaisen jälkeen on varattu aikaa kilpakumppaneihin tutustumiseen ja autojen ihailuun.

Matkaan lähdetään aamupäivällä, reitin suuntautuessa Lempäälään ja lähikuntiin. Noin satakilometrisen reitin varrella autokunnat mittaavat taitojaan sekä aikatarkkuustehtävissä, että valokuvien tunnistuksessa. Maaliin Vaihmalan Hoviin saavutaan hyvissä ajoin alkuiltapäivästä.

Maalissa kilpailijoita odottavat Vaihmalan Hovin keittiön herkut raikkaine virvoitusjuomineen. Palkintojen jaon jälkeen on mahdollisuus käydä virkistäytymässä saunassa illan vapaamuotoisempaa ajanviettoa varten.

Sunnuntain ohjelma on lauantain kaltainen. Mainittakoon kuitenkin, että kilpailureitti kulkee perinteisesti Tampereen läpi, ja yksi erikoistehtävistä on legendaarinen Pyynikin Ajojen reitti.